εργασία - κοινωνία

 • Σε τροχιά υλοποίησης έργα υποδομών, κόστους 107 εκατ. ευρώ, από την Περιφέρεια Αττικής 08.04.2017

  Σε τροχιά υλοποίησης βρίσκονται από την Περιφέρεια Αττικής σημαντικά έργα υποδομών, συνολικού κόστους 107 εκατ. ευρώ. Στόχος των έργων αυτών, σύμφωνα με την Περιφέρεια, είναι να αντιμετωπιστούν χρόνιες παθογένειες, να δοθεί μια αναπτυξιακή προοπτική στην Αττική και να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών.
 • Αυτοψία στις αρχαιότητες που βρέθηκαν στο Μετρό Θεσσαλονίκης, αποφάσισε το ΚΑΣ 15.03.2017

  Την άμεση πραγματοποίηση αυτοψίας στις νέες, σημαντικές βυζαντινές αρχαιότητες που ανακαλύφθηκαν στις δυο εισόδους του σταθμού «Αγία Σοφία», στο πλαίσιο των εργασιών για την κατασκευή του Μετρό Θεσσαλονίκης, αποφάσισαν τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ).
 • Μετρό Θεσσαλονίκης: Κινητοποιήσεις μετά τον θάνατο χειριστή γερανού - Ερωτηματικά για τις συνθήκες του δυστυχήματος 15.03.2017

  Ημέρα πένθους για τους εργαζομένους στο μετρό της Θεσσαλονίκης μετά τον θάνατο του 50χρονου χειριστή γερανοφόρου οχήματος, ο οποίος έχασε τη ζωή στο εργοτάξιο του μετρό στην Καλαμαριά. Υπό διεύρυνση είναι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το θανατηφόρο περιστατικό, ενώ διατυπώνονται ερωτηματικά για τις συνθήκες ασφαλείας στο έργο.
 • ΔΙΚΗ ΧΑ - Φ. Δεμερτζίδης: «Τα τάγματα εφόδου της ΧΑ ήταν σαν να κατεβαίνει τάγμα στρατού» Ειρήνη Προμπονά | 15.03.2017

  «Υπάρχει ακόμα ο φόβος, αλλά κάποιοι στέκονται και προσπαθούν να κάνουν κάτι γι' αυτό. Κι εγώ που στέκομαι τώρα και μιλάω, κάτι κάνω…. σαφέστατα φοβάμαι και εξαιτίας αυτού που μου συνέβη. Μπορεί να έχουν αλλάξει τα πράγματα από τότε με τη Χρυσή Αυγή, αλλά υπάρχει ακόμα είναι ακόμα παρούσα, είναι ακόμα εδώ» κατέθεσε μεταξύ άλλων ο Φ. Δεμερτζίδης στην δίκης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης στο Εφετείο.
 • «Απαγορεύονται ακόμη και τα κινητά σε μητέρες, ελέγχουν ακόμη και την ανάσα μας» 08.03.2017

  Για τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας των «ενοικιαζόμενων» υπαλλήλων στις τράπεζες, αλλά και τις νίκες του νέου σωματείου, που πρόσφατα πέτυχε την επαναπρόσληψη εγκύου που απομακρύνθηκε επειδή... «δεν μπορούσε να εργαστεί», μίλησε η Μαρία Αχείμαστου του ΣΥΔΑΠΤΤ και του συλλόγου εργαζομένων ICAP Στο Κόκκινο και την Μπούλικα Μιχαλοπούλου.
 • Μέτρα για να μην επαναληφθούν αθλιότητες ακροδεξιών Συντάκτης: efsyn.gr | 21.02.2017

  Μία μέρα μετά τις νέες προκλήσεις ακροδεξιών έξω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου εξαιτίας της φοίτησης εννέα προσφυγόπουλων από τη δομή της «Αλεξίλ» το υπουργείο Παιδείας διαβεβαιώνει ότι έλαβε όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην επαναληφθούν ανάλογα επεισόδια.
 • Στο νοσοκομείο με συμπτώματα... φυγοδικίας ο Αχ. Μπέος Κώστας Ζαφειρόπουλος | 21.02.2017

  Απέφυγε το δικαστήριο για λόγους ξαφνικού προβλήματος υγείας που παρουσιάστηκε την ημέρα που θα δικαζόταν. Ο λόγος για τον υπόδικο σε αργία δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, ο οποίος αναμενόταν να δικαστεί χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για συκοφαντική δυσφήμηση εναντίον του δημοσιογράφου Γ. Καρεκλίδη.
 • Ενίσχυση απασχόλησης, προώθηση μεταρρυθμίσεων και στο βάθος οριστική συμφωνία 21.02.2017

  Μετά την Καθαρή Δευτέρα επιστρέφουν τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών στην Αθήνα, με στόχο την οριστική συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση. Ο «λευκός καπνός» στις Βρυξέλλες ανοίγει το δρόμο για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, την δημιουργία εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας χωρίς να επηρεάζεται ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος, αλλά προβλέπει και προληπτικά μέτρα μετά το 2019.
 • ΟΑΕΔ: Πέντε καινούργια προγράμματα για 42.500 θέσεις εργασίας μέχρι στον Απρίλιο Άντυ Κουκλάδα | 21.02.2017

  Πέντε νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ θα υλοποιηθούν μέχρι τον Απρίλιο, με στόχο τη δημιουργία 42.500 θέσεων εργασίας.
 • Μέχρι τις 2 Μαρτίου η υποβολή αίτησης για τις Πανελλαδικές 21.02.2017

  Όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2017 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειο τους Αίτηση - Δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές.
 • Π. Σκουρλέτης: Προς αλλαγή εργασιακής σχέσης συμβασιούχων που καλύπτουν επί πολλά χρόνια πάγιες και διαρκείς ανάγκες 16.02.2017

  Κάποιος που δουλεύει 8, 10, 12 χρόνια σε ένα πρόγραμμα ή παιδικό σταθμό, καθένας αντιλαμβάνεται τι ανάγκες καλύπτει, υποσχεθήκαμε ότι θα αναζητήσουμε μία λύση για αυτούς τους ανθρώπους και να τελειώσει το «μπάχαλο» σε Δήμους, ΟΤΑ και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, είπε ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης Στο Κόκκινο και τον Στ. Σχινά.
 • Βαριές κατηγορίες εναντίον πρόσφυγα από το refugees tv Σταυρούλα Πουλημένη | 10.02.2017

  «Μια μέρα ο φίλος μου Μπάζελ» έγραφε στη σελίδα του refugees.tv στο facebook ο Μαχμούντ «ξύπνησε στο στρατόπεδο της Ειδομένης και προς μεγάλη του έκπληξη δεν είδε καμία κάμερα ούτε δημοσιογράφους».
 • Ανέλαβαν υπηρεσία 120 άτομα νοσηλευτικού & παραϊατρικού προσωπικού στο νοσοκομείο «Βενιζέλειο» 10.02.2017

  Υπηρεσία ανέλαβαν 120 άτομα νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, επιτυχόντες του ειδικού προγράμματος του ΟΑΕΔ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου «Βενιζέλειο» (ΠΑΓΝΗ).
 • Κ. Γαβρόγλου: «Πάρτι» στην επιμόρφωση εκπαιδευτικών αλά Novartis, Siemens και ΔΟΛ 02.02.2017

  Και στην Παιδεία υπήρξαν φαινόμενα Novartis, Siemens και ΔΟΛ, στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, είπε ο αρμόδιος υπουργός Κ.Γαβρόγλου μιλώντας Στο Κόκκινο και τους Π. Αγγελόπουλο, Γ. Τραπεζιώτη και Χρ. Βαϊνανίδη. Χρειάζονται τρία ως πέντε χρόνια αλλαγών στο Λύκειο πριν την κατάργηση των Πανελληνίων, όπως σημείωσε.
 • Πού και πώς θα λειτουργήσουν τα Γραφεία Δανειοληπτών 26.01.2017

  Για την άμεση δημιουργία 120 Γραφείων Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών, μέχρι να υλοποιηθούν τα αντίστοιχα Κέντρα, ώστε να έχουν οι πολίτες απαντήσεις στα θέματα που τους απασχολούν σε σχέση με τις οφειλές τους, μίλησε ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φ. Κουρμούσης στην Οικονομία Στο Κόκκινο του Στ. Σχινά.
 • Ανάληψη ευθύνης για έξι εμπρηστικές επιθέσεις από τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» 26.01.2017

  Την ευθύνη για έξι εμπρηστικές επιθέσεις ανέλαβε η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», μαζί με τις «Εμπρηστικές Εστίες Αποσταθεροποίησης/FAI-IRF», με κείμενο που αναρτήθηκε νωρίς το απόγευμα στην ιστοσελιδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, indymedia.
 • Για δωροληψία συνελήφθησαν δύο αστυνομικοί 26.01.2017

  Συνελήφθησαν δύο αστυνομικοί, από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, κατηγορούμενοι για δωροληψία υπαλλήλου κατά συναυτουργία, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας.
 • Κινητοποιήσεις και μπλόκα από αγρότες στη Δυτική Μακεδονία 26.01.2017

  Οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας θα βγάλουν τα τρακτέρ στους δρόμους και θα στήσουν μπλόκα τη Δευτέρα 30/1, αφού πρώτα οριστούν τα ακριβή σημεία στην ευρεία σύσκεψη που θα γίνει το προσεχές Σάββατο στις 19.30 το βράδυ, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Καστοριάς των δημητριακών και κτηνοτροφικών προϊόντων του Νομού, Δημήτρης Μόσχος.
 • Οι σακούλες με τα «μαύρα», το πρόστιμο εκατομμυρίων και ο «αθώος» Θέμος 24.01.2017

  Ο Θέμος Αναστασιάδης είναι ίσως ο μοναδικός Έλληνας, ο οποίος παρότι πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη, ή μάλλον με τις μαύρες σακκούλες υπό μάλης, κατάφερε να διαμορφώσει επικοινωνιακά την εικόνα του συκοφαντημένου αρχικά και στη συνέχεια του αθώου.
 • Ήταν ένας βάτραχος που τον λέγαν Θέμο Του Κώστα Βαξεβάνη | 24.01.2017

  Μια φορά και έναν καιρό, ήταν ένας βάτραχος, τον οποίο αφού τον φίλησε η πριγκίπισσα, έγινε βασιλόπουλο. Αυτό μια φορά και έναν καιρό, παλιά και κυρίως στα παραμύθια. Στην πραγματικότητα βάτραχε Θέμο, όσο και να προσπαθείς να φτιάξεις το παραμύθι σου επικαλούμενος ή χρησιμοποιώντας τις “ανακοινώσεις εργαζομένων στο Πρώτο Θέμα” είσαι αυτό που έχει δείξει η ιστορία. Να στο θυμίσω λοιπόν.

Σελίδες

Login

×