Τίποτα δεν είναι μεμπτό στο ταξίδι του στη Βενεζουέλα, το 2013, ξεκαθάρισε ο Νίκος Παππάς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου, στη Βουλή. Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής χαρακτήρισε «φτηνό και μη χρήσιμο αντιπερισπασμό» τους υπαινιγμούς της Αντιπολίτευσης για το ταξίδι αυτό και εξήγησε ότι «το ταξίδι οργανώθηκε από την πρεσβεία που είχε την ευθύνη της φιλοξενίας και των εσωτερικών μετακινήσεων».

Ο κ. Παππάς, αφού σχολίασε ότι «η τοποθέτηση έχει στοιχεία κουτσομπολιού σαν αυτά που εμφανίζονται στο ρεπορτάζ», επανέλαβε την άποψη ότι κακώς η χώρα μας, λόγω των ιδεολογικών εμμονών του Αντώνη Σαμαρά, δεν είχε αναπτύξει εμπορικές σχέσεις με τη Βενεζουέλα για να ακούσει, μάλιστα, στη συνέχεια τον κ. Βενιζέλο να συμφωνεί μαζί του. 

 «Εμφορείται η ελληνική εξωτερική πολιτική από ιδεολογικούς λόγους; Αυτός είναι ο ισχυρισμός μας για εκείνη την περίοδο. Αυτό το καταμαρτυρεί και η κατάσταση τότε και οδήγησε την πρεσβεία της Βενεζουέλας στην οργάνωση της επίσκεψης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς για να σχολιάσει, στη δευτερολογία του, ο κ. Βενιζέλος: «Απορώ. Ποιος σας είπε ότι η Ελλάδα έχει ιδεολογικούς φραγμούς στην προώθηση των εμπορικών εξαγωγών και σχέσεων; Δεν έχουμε καλώς ή κακώς σχέσεις με χώρες που παραβιάζουν στο εσωτερικό τους την δημοκρατική νομιμότητα». «Τι ιδεολογική επιφύλαξη έχουμε με τη Βενεζουέλα ως κράτος;».

 Όπως έγινε γνωστό από την απάντηση του κ. Παππά, στη συνέχεια, και μέσα στο 2015 και συγκεκριμένα, τον Αύγουστο, οι επαφές αυτές συνεχίστηκαν και σε κυβερνητικό-επιχειρηματικό επίπεδο. Ακολούθησε επίσκεψη του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργου Τσίπρα, και «υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας τον Αύγουστο του 2015 και τότε ήταν εκεί και τα ΕΛΠΕ και η Μότορ Όιλ». Ακόμη, ο κ. Παππάς υπενθύμισε ότι Ελληνόκτητος στόλος κάνει μεταφορές στη Βενεζουέλα και ότι Ελληνική εταιρεία έχει κατασκευάσει τις σωληνώσεις ύδρευσης και αποχέτευσης στο Καράκας.