Στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής παραπέμπει η Διάσκεψη των Προέδρων τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Σαχινίδη, ο οποίος στις 28 Μαρτίου εντοπίστηκε στο περιστύλιο του κοινοβουλίου να μοιράζει προπαγανδιστικό υλικό της εγκληματικής οργάνωσης σε μαθητές σχολείου από την περιοχής της Αλμωπίας της Πέλλας, οι οποίοι πραγματοποιούσαν εκπαιδευτική επίσκεψη.

Αστυνομικός της φρουράς της Βουλής εμπόδισε τον βουλευτή, κατάσχεσε τις σακούλες με το υλικό και σήμερα το θέμα μπήκε για συζήτηση στη Διάσκεψη των Προέδρων. 

 Στο υλικό το οποίο δόθηκε στους δημοσιογράφους, αμέσως μετά την απόφαση για παραπομπή του χρυσαυγίτη βουλευτή, περιλαμβάνει ημερολόγιο με μηνύματα μίσους της φιλοναζιστικής οργάνωσης, φυλλάδιο το οποίο προωθεί μηνύματα για την καθαρότητα της ελληνικής φυλής, διαφημιστικό μπρελόκ, στυλό κ.ά.

 Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης αναφορικά με το συμβάν δήλωσε πως «είναι κοινή πεποίθηση ότι η διανομή οιουδήποτε προπαγανδιστικού υλικού εντός του κοινοβουλίου σε ανήλικα παιδιά είναι ανεπίτρεπτη πολλώ δε μάλλον υλικού που διαπνέεται από μισαλλοδοξία και ναζιστικού τύπου αναφορές σε θεωρίες περί φυλετικής ανωτερότητας...».