Τη σύσταση ειδικής προανακριτικής επιτροπής για τη διερεύνηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων της περιόδου Παπαντωνίου ζητάνε με πρότασή τους όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Πρόκειται για 6 δικογραφίες οι οποίες διαβιβάστηκαν στη Βουλή και αφορούν τα εξοπλιστικά προγράμματα της περιόδου Παπαντωνίου.

 Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην εν λόγω πρόταση, ο πρώην υπουργός Άμυνας «φαίνεται να έχει συμμετοχή σε αριθμό αξιόποινων πράξεων, απιστίας κατά του δημοσίου πιθανώς και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Πρόκειται για αδικήματα που σχετίζονται με τους εξοπλισμούς της χώρας (προμήθεια 170 αρμάτων μάχης Leopard, 12 επιθετικών ελικοπτέρων Apache, 6 φραγμάτων τύπου «S», συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου και 20 μεταφορικών ελικοπτέρων NH90). 

 Ως εκ τούτου συντρέχει λόγος για διερεύνηση επί τη βάσει των σχετικών εισαγγελικών παραγγελιών και μάλιστα από κοινού, κατ’ ανάλογη εφαρμογή του άρθρου 129 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας», όπως αναφέρεται.

Την πρόταση για τη σύσταση της προανακριτικής επιτροπής κατέθεσε η κυβέρνηση, με πρώτο υπογράφοντα τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

 Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής επί της πρότασης θα ψηφίσει η Ολομέλεια για να αποφασιστεί η σύσταση της προανακριτικής επιτροπής.