Ούτε ένας χρυσαυγίτης δεν βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης στον Κορυδαλλό, όπου συνεχίζεται η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, με την κατάθεση του πρώτου μάρτυρα για την επίθεση στην «Αντίπνοια», την ώρα που η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά από αλληλέγγυους, ενώ έξω από την είσοδο ήταν συγκεντρωμένοι μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων.

Συνεχίζεται σήμερα στην δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, με την κατάθεση του πρώτου μάρτυρα για την επίθεση στο στέκι «Αντίπνοια» τον Ιούνιο του 2008. 

 Η αίθουσα ήταν από νωρίς γεμάτη με αλληλέγγυους και συμπαραστάτες, μεταξύ τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά, μέλη συλλογικοτήτων, της αυτοδιοιήκησης κλπ. 

 Έξω απο την είσοδο ήταν συγκεντρωμένα μέλη αντιεξουσιαστικών και αντιφασιστικών οργανώσεων. Είναι η πρώτη φορά που η αίθουσα του Κορυδαλλού γεμίζει κόσμο, μετά την έναρξη της δίκης τον Απρίλιο του 2015. 

 Αντίθετα, οι χρυσαυγίτες δεν υπάρχουν ούτε μέσα ούτε εξω απο την αίθουσα.

 Λίγο μετά τις 9.30 το πρωί εισήλθε στην αίθουσα η έδρα και ξεκίνησε η 128η δικασίμος με την ανάγνωση καταλόγου κατηγορουμένων.

 Ακολούθως, ο μάρτυρας Ρούμπερτ Σανς Ροντρίγκεζ προσήλθε στο βήμα. O μάρτυρας είναι καθηγητής. 

 Η πρόεδρος ξεκίνησε τις ερωτήσεις ζητώντας απο τον μάρτυρα να μάθει το δικαστήριο στην υπόθεση του «Αντίπνοια» που έχει τελεσιδικήσεις ποια είναι η απόφαση του δικαστηρίου, καθώς το δικαστήριο εδω θα εξετάσει άλλα πράγματα σε σχέση με την υπόθεση. Η πολιτική αγωγή πρότεινε στην έδρα να γίνει ανάγνωση της απόφασης για να ενημερωθούν άπαντες οι συνήγοροι. 

 H πρόεδρος ζητά απο τον μάρτυρα να πει στο δικαστήριο τι ακριβως έγινε το βραδυ της 30ης Ιουνίου 2008 που το Αντίπνοια δέχτηκε επίθεση.

 «Το βράδυ εκείνο ήμασταν μεσα 4 άτομα. Ακούγαμε ενα τραγούδι μέσα και δεν ακούσαμε κάποιον θόρυβο απέξω. Η πόρτα ήταν ανοικτή. Κατέβηκε ενας σωματώδης τύπος με κράνος και είπε «Έχετε τα χαιρετίσματα της Χρυσής Αυγής... θα σας γαμήσουμε!». «Κλωτσάει μια καρέκλα και έρχεται προς την πλευρά μας. Αμέσως σε κλάσματα δευτερολέπτου γέμισε ο χώρος με 10-15 άτομα κι άρχισαν να χτυπάνε και να σπάνε».

 «Τρεις έβγαλαν μαχαίρι, ένας σκερπανι και φορούσαν όλοι σκούρα ρούχα. Κάποιοι δεν κρατούσαν τίποτα. Εκατσαν έτσι ωστε να μην υπάρχει τρόπος διαφυγής».

 Σημειώνεται ότι η υπόθεση έχει τελεσιδικήσει και η απόφαση του δικαστηρίου είναι αμετάκλητη, καθώς έχει δικαστεί και σε δευτερο βαθμό. Oι χρυσαυγίτες Σιατούνης και Στράτος κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι απο το ΜΟΔ για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση, οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

 Ο Σιατούνης καταδικάστηκε σε 11 χρόνια και 6 μήνες κάθειρξη, ενώ αντίστοιχα ο Στράτος σε 13 χρόνια και έξι μήνες. Και οι δύο στερούνται τα πολιτικά τους δικαιώματα για επτά χρόνια. Με την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, το εφετείο μείωσε ελάχιστα την ποινή τους και τους καταδίκασε σε δέκα χρόνια και έξι μήνες, συν 5 χρόνια στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για ανθρωποκτονία από πρόθεση.