Σε παρερμηνεία των δηλώσεων του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισεμπλουμ για τη δυνατότητα συμφωνίας Ελλάδας και θεσμών ως το Eurogroup της επόμενης Δευτέρας οφείλονται σημερινά πρωτοσέλιδα, από ΜΜΕ που επιδιώκουν την πτώση της κυβέρνησης, εκτίμησε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δημ. Παπαδημούλης μιλώντας Στο Κόκκινο και τους Π. Αγγελόπουλο και Γ. Τραπεζιώτη.

Σημειώνεται ότι όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ χτες το βράδυ υπήρξε επικοινωνία του Επιτρόπου Οικονομικών της ΕΕ Πιέρ Μοσκοβισί, πριν την επίσκεψή του σήμερα στην Αθήνα, με τον κ.Ντάισελμπλουμ. Σε αυτήν, σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, ο επικεφαλής της Ευρωζώνης φέρεται να μετέφερε στον Επίτροπο ότι το «παράθυρο» της 20ής Φεβρουαρίου δεν έχει χαθεί.

«Ένα μικρό ευτυχώς, ακραίο τμήμα της σκληροπυρηνικής δεξιάς των δανειστών, επιδιώξει ένα Τσιπραςexit», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Παπαδημούλης, καθώς «εκτιμούν ότι μαζί με την ανάκαμψη της οικονομίας θα έρθει και η ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ και θέλουν να το αποφύγουν».

 «Ευτυχώς», συνέχισε, «ολόενα και περισσότεροι έχουν μυαλό στο κεφάλι τους», αντιλαμβάνονται ότι το τυχοδιωκτικό παιχνίδι αποσταθεροποίησης στην Ελλάδα είναι επικίνδυνο και για τα δικά τους συμφέροντα, σε μία περίοδο μέγιστης αβεβαιότητας, με το προσφυγικό, την εκλογή Τραμπ, τη στάση Ερντογάν.

 «Πιστεύω ότι έχουμε τη δυνατότητα να πετύχουμε μία δίκαιη συμφωνία, αρκεί να μην νομίζουμε ότι ο χρόνος μας ωφελεί ... αναβάλλει και καθυστερεί επενδύσεις, ανεβάζει το λογαριασμό των μέτρων», υπογράμμισε ο ίδιος.

 «Το κοινό συμφέρον είναι η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό και ένας καθαρός δημοσιονομικός ορίζοντας μετά το 2018, για τη διάρκεια και το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων και την έναρξη της συζήτησης για μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους», συνέχισε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Για εμάς το κλειδί είναι η ένταξη στο σύστημα ποσοτικής χαλάρωσης το συντομότερο, όχι μόνο για να ξεκινήσει η αγορά χρέους από την Φραγκφούρτη, αλλά κυρίως για να πέσουν γρήγορα τα επιτόκια δανεισμού για επιχειρήσεις, ώστε να κάνουν επενδύσεις και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας», κατέληξε.

ΑΚΟΥΣΤΕ