Πόλεμος ανακοινώσεων ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ έχει ξεσπάσει, με αφορμή την στάση των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στην συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο, για το ελληνικό πρόγραμμα. Σε νέα του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων, τονίζει ότι «Η στάση της ΝΔ δεν είναι μόνο λυπηρή, είναι και εξευτελιστική».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

 «Η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη επιβεβαιώνει καθημερινά ποια είναι η πραγματική της στάση απέναντι στη διαπραγμάτευση. Από τις δηλώσεις Γεωργιάδη μέχρι εκείνες του ίδιου του κ. Μητσοτάκη, από το Βερολίνο, και χθες, από τη στάση των ευρωβουλευτών της.

 Στην εναγώνια προσπάθειά της να γυρίσει η ίδια στην εξουσία, η ΝΔ δίνει τα διαπιστευτήριά της, στηρίζει τις πιο παράλογες και αντιλαϊκές απαιτήσεις των δανειστών,  εκλιπαρεί τους ακραίους κύκλους των δανειστών, να μην κλείσει η συμφωνία, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στην κοινωνία και την οικονομία.

 Η στάση της ΝΔ δεν είναι μόνο λυπηρή, είναι και εξευτελιστική». 

Νωρίτερα η ΝΔ σε ανακοίνωση της σημείωνε ότι «Οι προπαγανδιστές του ΣΥΡΙΖΑ, αντί να απολογούνται για όσα εφιαλτικά διέπραξε η κυβέρνησή τους σε βάρος του τόπου, βρίσκουν το θράσος να καταγγέλλουν άλλους», και συμπληρώνεται: «Είναι, όμως, οι ίδιοι που έσυραν τη χώρα στα εφιαλτικά σενάρια του 2015 και οι ίδιοι που τα αναβιώνουν σήμερα».

 Η Ν.Δ. συνεχίζει λέγοντας ότι «είναι οι ίδιοι που έλεγαν πως αν καθυστερήσει η αξιολόγηση “καήκαμε” και οι ίδιοι που καθυστερώντας τροφοδοτούν υπερβολικές αξιώσεις των δανειστών».

 «Είναι οι ίδιοι που επέβαλαν το τρίτο μνημόνιο, μέτρα 9 δισ. ευρώ, ένα αιώνιο Υπερταμείο και ένα αυτόματο κόφτη μισθών και συντάξεων», καταλήγει.