Για δεύτερη φορά αποδεικνύεται το μέγεθος των ψευδών ισχυρισμών του πρώην βουλευτή της Ν.Δ. Αργ. Ντινόπουλου εναντίον της περιφερειάρχη Αττικής Ρ. Δούρου, καθώς το Εφετείο απέρριψε τους ισχυρισμούς του.

Το Εφετείο δικαιώνει ξανά τη Ρ.  Δούρου, η οποία είχε καταθέσει μήνυση και αγωγή εναντίον του Αργ. Ντινόπουλου όταν αυτός σε τηλεοπτική εκπομπή, στις 14 Μαρτίου 2014,  αναφέρθηκε επανειλημμένα σε δήθεν σχέση της ως «συμβούλου του Άκη Τσοχατζόπουλου», χαρακτηρίζοντάς την «κρατικοδίαιτη», «παρακολούθημα του ΠΑΣΟΚ», «γνήσια εκπρόσωπο της κυρίαρχης Αριστεράς του χαβιαριού».

 Σύμφωνα  με  την  απόφαση  του  Εφετείου,  «Ο χρόνος κατά τον οποίο συνέπεσε η απασχόληση της ενάγουσας με βάση τις άνω συμβάσεις με τη θητεία του Άκη Τσοχατζόπουλου  ως υπουργού είναι αυτός των δύο μηνών προ του τερματισμού της θητείας του τελευταίου, στις 24.10.2001, γεγονός που αναγκαίως σημαίνει ότι η αξιόποινη συμπεριφορά του άνω υπουργού είχε ήδη ολοκληρωθεί χωρίς τη μεσολάβηση οπιωνδήποτε συμβουλευτικών χειρισμών εκ μέρους της ενάγουσας». 

 Η απόφαση αναφέρει ότι ο Αργ. Ντινόπουλος «καλώς γνώριζε ότι ουδέποτε το όνομα της ενάγουσας δεν συνδέθηκε με οποιαδήποτε ποινικώς αξιόλογη πράξη κατά το κρίσιμο χρονικό διάστημα». 

 Η απόφαση αναγνωρίζει, μάλιστα, ότι από τη συμπεριφορά του Αργ. Ντινόπουλου η Ρ. Δούρου «υπέστη ηθική βλάβη» και γι’ αυτό επιδικάζει υπέρ 10.000 ευρώ ως αποζημίωση.

 Πηγή: Η Αυγή, Η.Β.