Δώρο στον ομογάλακτό της, δήμαρχο Ασπροπύργου, Ν. Μελετίου, επιχείρησε να κάνει χθες η πλειοψηφούσα «γαλάζια» παράταξη της ΚΕΔΕ, με επικεφαλής τον Γ. Πατούλη.

Κι ως συνήθως, λίγο πριν από τη λήξη της συνεδρίασης του αυτοδιοικητικού οργάνου και την ώρα που στην αίθουσα βρίσκονταν μόλις εννιά μέλη του Δ.Σ. 

 Το δώρο ήταν η έγκριση της απευθείας ανάθεσης στο κανάλι Attica TV, που εδρεύει στον Ασπρόπυργο, για την προβολή των συνεδριάσεων του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.

 Αρχικά, ο Ν. Μελετίου παρ’ ότι εισηγήθηκε το αίτημα, απέφυγε να προσδιορίσει το τίμημα.

 Ύστερα από επίμονες ερωτήσεις, τόσο των συμπολιτευόμενών του όσο και των αντιπολιτευόμενών του, προσδιόρισε το τίμημα στα 20.000 ευρώ, συν ΦΠΑ.

 Έντονη ήταν η αντίδραση της αντιπολίτευσης. 

 «Υπάρχει νομική γνωμοδότηση;» ρώτησε η αντιπολίτευση, ενώ έθεσε και το ζήτημα διενέργειας διαγωνισμού μεταξύ των περιφερειακών καναλιών, προκειμένου να μην προσβληθεί η απευθείας ανάθεση.

 Χωρίς να λάβει απάντηση, η αντιπολίτευση ζήτησε το θέμα να συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.

 «Το ποσόν είναι στις οικονομικές δυνατότητες της ΚΕΔΕ, για να στηρίξουμε ένα δημοτικό κανάλι» ισχυρίστηκε ο «γαλάζιος» αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημ. Καφαντάρης, υιοθετώντας την εισήγηση Μελετίου και υποστηρίζοντας  ότι  το  κανάλι  είναι «αμιγώς δημοτική επιχείρηση».

 Πιεζόμενος, όμως, ο Δημ. Καφαντάρης να μην προχωρήσει η διαδικασία της απευθείας ανάθεσης, πρότεινε να δοθεί η πρωταρχική  έγκριση  για  τη  δέσμευση  της  πίστωσης και το ζήτημα να συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση. 

 Να σημειωθεί ότι το 2015 το κανάλι Attica TV είχε αγοραστεί κατά 51% από τον εφοπλιστή Γ. Καραγιώργη, εις βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τις ολλανδικές αρχές για δολία χρεοκοπία.

 

Πηγή: Η Αυγή, Η.Β.