Ζητώντας τον λόγο επί προσωπικού για τις δηλώσεις του περί δραχμής που σχολιάστηκαν, ο Νίκος Ξυδάκης ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη να μην τρολάρει τον ίδιο του τον εαυτό, παραπέμποντάς τον στην ταινία των Μόντι Πάιθονς «Η Ζωή του Μπράιαν», στην οποία κάθε φορά που ακούγεται μια τρισκατάρατη λέξη λιθοβολείται αυτός που τη λέει.

«Όταν θέλετε να καταλάβετε ποιο είναι το ιστορικό βάθος της αγωνίας ενός εκλεγμένου αριστερού βουλευτή για το που πάει η χώρα αρχίστε μελετώντας την Έκθεση Πόρτερ για την Αμερικανική παρασιτική ελίτ, καλώντας τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να αποφασίσει αν θέλει να συνεχίσει έτσι.

 Συνεχίζοντας, έφερε στη μνήμη του τον Λευκαδίτη Σπύρο Ασρδαχά και τη ρήση του «είμαστε ένας ιστορικός λαός και αυτό σημαίνει ευθύνη ενώπιον της μνήμης και ενώπιον του μέλλοντος». Όπως εξήγησε ο Νίκος Ξυδάκης, ο πολίτης ενός ιστορικού λαού έχει την αγωνία του μέλλοντος γιατί γνωρίζει ότι θα ζούμε και μετά τον θάνατό μας. «Νοιαζόμαστε για τις επόμενες γενιές όχι για το ποιος θα είναι νομάρχης στην αποικία χρέους».

 Θεσμικό ατόπημα Μητσοτάκη που είπε στον Νίκο Βούτση ότι «δεν του επιτρέπει να του κάνει υποδείξεις» επί της διαδικασίας

 Επί προσωπικού ζήτησε τον λόγο ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αλλά, στην ουσία, εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία για να επεκταθεί και σε άλλα ζητήματα εκτός του θέματος του Κήρυκα δανείων.  

 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκάλεσε τον πρωθυπουργό για την αναφορά του λέγοντας: «Δεν περίμενα ότι θα έφτανε η ώρα που ο εκλεγμένος πρωθυπουργός της χώρας θα γινόταν το κούφιο φερέφωνο του κ. Βαξεβάνη». Υποστήριξε ότι η εφημερίδα του ήταν μόνη περιφερειακή που ελέγχθηκε από την Εξεταστική Επιτροπή κάτι που, όπως είπε, ο πρωθυπουργός απέκρυψε, μαζί με το γεγονός ότι για το ζήτημα του Κήρυκα υπήρξε πόρισμα της ΤτΕ που λέει ότι δεν σημειώθηκε παρέκκλιση από την τότε πολιτική χορήγησης δανείων και ότι το δάνειο είχε εμπράγματες εγγυήσεις που κάλυπταν το δανεισμό. 

 Κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει γιατί συνάντησε μυστικά τον Ψυχάρη. Σε αυτό το σημείο ο Νίκος Βούτσης, κάλεσε τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να μην επεκτείνεται σε ζητήματα που είναι πέραν του «επί προσωπικού» για να ακολουθήσει ο εξής διάλογος:

 Κ. Μητσοτάκης: «Μην μου κάνετε υποδείξεις. Όχι μαθήματα σε μένα».

 Ν. Βούτσης: «Θα σας κάνω υποδείξεις. Καθένας έχει τον ρόλο του».

 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να επιβεβαιώσει αν ζήτησε ή όχι από τον κ. Ψυχάρη την αντικατάσταση του κου Μητρόπουλου από τον κ. Μουλόπουλο κάτι που πέτυχε δύο χρόνια μετά.

 Για τις δημοσκοπήσεις είπε ότι τώρα που δεν έχουν λεφτά στη ΝΔ (όπως υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης) για να επηρεάσουν τις δημοσκοπήσεις πώς εξηγεί ο κ. Τσίπρτας ότι είναι 15% μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

 Τον λόγο πήρε η Φώφη Γεννηματά, που κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι ευτέλισε τη συζήτηση και ότι ετοιμάζεται για μια συνθηκολόγηση και ήρθε εδώ και στάζει δηλητήριο. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι «δεν θα υπήρχε η ανάγκη για τα μνημόνια αν δεν είχε προηγηθεί η καταστροφική περίοδος 2004-2009, την οποία την καλύπτει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, όπως είπε.

Επανέλαβε, επίσης, την πρότασή της για διακομματική επιτροπή για τα κόκκινα δάνεια και τη διάσωση των ΜΜΕ. Καλώντας τον πρωθυπουργό να ανταποκριθεί.

 Σχετικά με τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε ότι έδωσε αποστομωτικές απαντήσεις ο κ. Σαλαγιάννης, που τις αλλοίωσε η κυβερνητική πλειοψηφία και ότι τα 15 εκατομμύρια είναι λογιστικό εύρημα.  

 Για τα χρεωστούμενα του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε ότι δεν είναι 200 εκατομμύρια αλλά 100, τα οποία τα θεωρεί μεγάλο βάρος και προσπαθούν να κάνουν ό,τι μπορούν γι αυτά. «Δυναμώνουμε και πολύ σύντομα θα μπορούμε να τα αποπληρώσουμε».

 Αλ. Τσίπρας: «Έχουμε βαθιά απαίτηση να βγουν όλα αυτά στο φως και να αποδοθεί δικαιοσύνη»

 Απαντώντας ο Αλέξης Τσίπρας, στον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε: «Έχω την αίσθηση ότι έρχομαι εδώ για να κλέβω εκκλησίες όταν μιλάω με τον Μητσοτάκη για να μιλήσω για ζητήματα διαπλοκής»

 «Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους και θα καταλάβετε ότι όταν κρατάτε μια μοχθηρή στάση απέναντι στη χώρα για να αποτελειώσετε τη δουλειά που κάνατε θα πληρώσετε αυτή σας την επιλογή».

 Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα όσα είπε για επαφές με τον κ. Ψυχάρη και κάλεσε τον Κ. Μητσοτάκη να μην εμπιστεύεται τα όσα του λέει ο εκδότης γιατί ο ίδιος έχει να απολογηθεί στη Δικαιοσύνη για τα πόθεν έσχες που δεν δήλωσε και τα εκατομμύρια που έκλεψε. «Να με κρίνετε για το αν ευνόησα ή όχι τους ανθρώπους στους οποίους αναφέρεστε» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε: «όλα τα υπόλοιπα είναι για κουτσομπολιά πρωινών εκπομπών σταθμών που μέχρι πρότινος δεν πλήρωναν ούτε ευρώ».

 «Εμείς δεν έχουμε καμμία εκδικητική διάθεση ούτε ρεβανσισμό, έχουμε βαθιά απαίτηση να βγουν όλα αυτά στο φως και να αποδοθεί δικαιοσύνη» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας. «Δεν είμαστε εμείς που θα υποδείξουμε στη Δικαιοσύνη τη δουλειά της» συνέχισε ο κ. Τσίπρας, και προειδοποίησε: «Μην νομίζετε ότι για τα ανομήματά σας των τελευταίων ετών θα έχετε τη δυνατότητα να ξεχαστούν και να μας κουνάτε το δάχτυλο ότι θα έρθετε να μας σώσετε».