Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορώντας τον για διαπλοκή και οικοδόμηση πελατειακού κράτους.

«Αν και νέος αποδειχθήκατε χειρότερος από τους παλιούς», είπε κατηγορώντας την κυβέρνηση για ψεύτικους διχασμούς, θεωρίες συνωμοσίας και δολοφονίες χαρακτήρων.

 Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε την κυβέρνηση ως την «πιο αποτυχημένη και την πιο βλαβερή που γνώρισε ο τόπος μετά την μεταπολίτευση. Ανεβήκατε λόγω ενός κρεσέντο ψεύτικων υποσχέσεων και πέφτετε μέσα σε ένα παραλήρημα λασπολογίας. Αναλώνεστε σε κομματικές διακρίσεις, έχετε διορίσει χιλιάδες δικούς σας μέσα σε δυο χρόνια», είπε αυστηρά.

 Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ πως έκτισε μεθοδικά τη δική του νέα διαπλοκή, η οποία, όπως είπε, είναι πιο δηλητηριώδης από την παλιά. Έκανε ακόμη λόγο, για απροκάλυπτη παρέμβαση στη Δικαιοσύνη μέσω των μεθοδεύσεων της.

 «Είναι πρόσχημα για εσάς η δήθεν πάταξη της διαπλοκής, για τη σταδιακή κατάλυση του κράτους δικαίου και τη συγκέντρωση εξουσιών στο πρόσωπό σας. Το σχέδιο σας για τον έλεγχο του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου κατέρρευσε μετά το χαστούκι νομιμότητας του ΕΣΡ», όπως είπε.

 Αναφορικά με το πόρισμα της πλειοψηφίας της εξεταστικής επιτροπής υποστήριξε πως δεν προκύπτουν σε αυτό ποινικές ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην Αυγή και στο κτίριο της Κουμουνδούρου.

  «Συμφωνήσαμε στη σύσταση επιτροπής αν και ήμασταν σίγουροι για τις προθέσεις σας. Θέλατε να χρησιμοποιήσετε την Επιτροπή ως μέσο εκφοβισμού προς τους τραπεζίτες και προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ. Επιχειρείτε να χειραγωγήσετε τα Μέσα Ενημέρωσης», δήλωσε αυστηρά.

 Τόνισε ακόμη πως το συμπέρασμά του πορίσματος «ακυρώνει τελείως την κυβερνητική προπαγάνδα», καμία ευθύνη πολιτικών προσώπων, ενώ πρόσθεσε πως όλα τα κόμματα λάμβαναν δανειοδοτήσεις με τον ίδιο τρόπο. «Μόνο όμως ο κ. Τσίπρας έστειλε επιστολή σε τράπεζα, το 2010 που ζητούσε να δανειστείτε πάνω από τις δυνατότητές σας. Το μόνο κόμμα το οποίο έχει διαγράψει 2 φορές τραπεζικό χρέος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Πήγατε για μαλλί και βγήκατε κουρεμένοι», είπε χαρακτηριστικά.

 Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε το πόρισμα της πλειοψηφίας κόλαφο, τονίζοντας πως είναι προϊόν λογοκλοπής, αλλά και πως «κάποιο αόρατο χέρι έχει επέμβει σε αυτό»

 Αναφορικά με τις δηλώσεις του Νίκου Ξυδάκη, τόνισε πως «ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε θέμα Grexit. Δεν υπήρξε όμως καμία αντίδραση από τον μηχανισμό προπαγάνδας σας. Πρόκειται για μια ανοησία που ξεστόμισε ή αφορά μία από τις εναλλακτικές που εξετάζετε για να μείνετε στην εξουσία. Ποιος συντάσσεται με τον Σόιμπλε που θέλει να βγούμε από το ευρώ; Εσείς ή εμείς;»

 «Είστε ο αποκλειστικός υπεύθυνος για τα νέα μέτρα λιτότητας. Δεν μπορείτε να πραγματοποιήσετε πραγματικές μεταρρυθμίσεις. Επαναλαμβάνετε το πρώτο εξάμηνο του 15. Η τέταρτο μνημόνιο ή έξοδος από το ευρώ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΝΔ.

 «Είμαστε έτοιμοι για την πολιτική αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος. Δεν σας εμπιστεύεται ο λαός πλέον. Μη διανοηθείτε να επαναλάβετε το τυχοδιωκτισμό του 15» σημείωσε.