“Ψευδείς και συκοφαντικούς” χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών τους ισχυρισμούς που διατυπώνονται από το ΠΑΣΟΚ σε σχέση με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εξωτερικών αναφορικά με την τροποποίηση του Οργανισμού του.

“Η αλήθεια είναι ότι με το υπό συζήτηση σχέδιο νόμου προβλέπεται η θέση 8 ατόμων που θα υλοποιούν έργο, το οποίο στο παρελθόν ανετίθετο σε εβδομήντα”, επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείο Εξωτερικών, προσθέτοντας πως “Προφανώς ενοχλούνται που κλείνει το ΕΚΕΜ, που επί πέντε χρόνια άφησαν χωρίς διοίκηση και του οποίου τα χρέη που γιγαντώθηκαν επί των ημερών του ουδέποτε αποπλήρωσαν. Ασφαλώς αγνοούν σκοπίμως ότι η Ελληνική Πολιτεία καλείται τώρα να αποπληρώσει τα χρέη που δημιούργησαν, καθώς επίσης και τις οφειλές που προέκυψαν ως αποτέλεσμα συνταξιοδοτήσεων λόγω μνημονιακών υποχρεώσεων που οι ίδιοι ανέλαβαν”

“Ενοχλούνται γιατί πλέον τερματίζονται οι απευθείας αναθέσεις και σταματάει η πρακτική ο πρώην Πρόεδρος του ΚΑΣ να προβαίνει σε αναθέσεις σε νομικό πρόσωπο του ιδιωτικού δικαίου, του οποίου υπήρξε αντιπρόεδρος”,σημειώνεται επίσης στην ανακοίνωση. “Αυτό που τους δυσαρεστεί είναι ότι η χάραξη της εξωτερικής πολιτικής θα βασίζεται πλέον σε επιστημονική τεκμηρίωση και ότι οι απόρρητες δαπάνες του Υπουργείου Εξωτερικών θα τεθούν για πρώτη φορά υπό το δημοκρατικό έλεγχο του Κοινοβουλίου”, συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

“Αυτοί που ανήγαγαν σε επιστήμη την οικοδόμηση του πελατειακού κράτους, ας εξετάσουν με την ίδια μεθοδικότητα το περιεχόμενο του υπό συζήτηση νομοσχεδίου”, καταλήγει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.