Στην Εισαγγελία Πειραιά αναμένεται να αποσταλεί ο φάκελος της προκαταρκτικής εξέτασης που έχει αναλάβει η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά για όσα συνέβησαν, χθές Τρίτη, στο Α΄ Δημοτικό Νέου Ικονίου, όταν ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή της ΧΑ, Ι. Λαγό εισέβαλε στο σχολείο και επετέθη σε γονείς και δασκάλους με αφορμή την απόφαση να φοιτήσουν στο σχολείο 25 προσφυγόπουλα από το Σχιστό.

Η υποδιεύθυνση ασφάλειας Πειραιά αναμένεται να λάβει καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες, καθώς χθες υπήρξε πλήθος καταγγελιών στα MME,  τόσο για την επίθεση των χρυσαυγιτών, όσο και για την απάθεια των αστυνομικών που βρίσκονταν έξω από το συγκεκριμένο σχολείο. Να σημειωθεί πως κατά την διάρκεια της επίθεσης και των τραμπουκισμών των χρυσαυγιτών μέσα στο σχολείο βρίσκονταν μικροί μαθητές.

 Έρευνα διέταξε η ΕΛ.ΑΣ.

 Εν τω μεταξύ, προκαταρκτική διοικητική εξέταση διέταξε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για το θέμα το απόγευμα της Τρίτης. 

 Επίσης διεξάγεται και προανάκριση που εξετάζει το εάν οι αστυνομικοί που ήταν έξω από το δημοτικό σχολείο στο Πέραμα ενήργησαν ως όφειλαν, καθώς υπάρχουν καταγγελίες για αδράνεια.